Jadłospis

18 – 22 luty 2019

Data, Zupa i Danie główne

18.02 Zupa krem ziemniaczana Makaron penne z warzywami i kurczakiem w sosie pomidorowym (W) Makaron penne z warzywami i cieciorką w sosie pomidorowym

19.02 Zupa z czerwonej soczewicy Gulasz wieprzowy (W) Gulasz warzywny Kasza wiejska Surówka z kiszonej kapusty i marchwi

20.02 Rosół z makaronem świderki (W) Zupa krem z marchwi Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym (W) Pulpeciki jajeczne w sosie koperkowym Ziemniaki Warzywa na parze

21.02 Zupa kalafiorowa Gołąbki wieprzowo-ryżowe (W) Gołąbki warzywno-ryżowe Ziemniaki

22.02 Barszcz ukraiński Filet z miruny w panierce kukurydzianej z sosem beszamelowym Kuskus Marchew z groszkiem (W) Kuskus na ciepło z warzywami i sosem beszamelowym

(W) – danie główne/zupa dla wegetarian

Search here